BOXPARK CPH

En midlertidig studieby af containere

1476697_631514150225916_259026664_n.jpg

Beliggenhed: Frue Plads, København, Danmark

Type: Idé-, dialog- og  analyseprojekt + prototype og udstilling

Team: Nana Senderovitz, Jacob Utzon og Anne Nielsen

Sponsorer: DJØF, Lærerstuderendes Landskreds, Vesterbro Lokaludvalg, AAB, KAB, HK Ungdom, Pædagogstuderende Landssammenslutning, Boxland, Snabslanten (Københavns Kommune), Performance Design (Roskilde Universitet), Flügger, Østerbros Tømmerhandel, Arkitektur Ministeriet og Vester Kopi. 

PROJEKTBESKRIVELSE

 

Installationen BOXPARK CPH satte fokus på manglende studieboliger via en offentlig containerinstallation, der skulle skabe debat om innovative og kreative boligløsninger.

Der eksisterer massiv boligmangel i København blandt unge studerende. Installationen skulle derfor inspirere til innovative midlertidige boligløsninger og vise, at der med containere kan skabes et attraktivt og kreativt boligmiljø for de studerende. 

Det er vigtigt at byens borgere bliver medskabere af byen og tager stilling til, hvordan den skal formes. Derfor indbød installationen til debat og dialog om fremtidige løsninger. 

 

”Vi ønsker med vores installation at inspirere til nytænkning af mulige løsninger på de studerendes boligsituation. At vores installation skal fungere som en inspirerende ramme når studerende og politikere mødes i en dialog om problemstillingen." (Nana Senderovitz, Jacob Utzon og Anne Nielsen)

Installation viste, at borgerne finder containerboliger attraktive, hvis blot der skabes det rigtige miljø omkring - eksempelvis med værksteder, læsesal og café. På samme tid viste det sig også, at der er vidt forskellige behov og at studerende har forskellige ønsker. Nogle vil helst bo så billigt som muligt og dele bad, mens andre hellere vil betale mere for at have deres eget. En mulig løsningsmodel er derfor en studieby af containere, som tilbyder forskellige typer bolig, hvor de studerende selv kan vælge og differentiere i forhold til funktion, plads og pris. 

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Urbanistas ApS, Spinderigade 11, Studio 10 D, 7100 Vejle hej@urbanistas.dk  |  Tel: + 45 50 99 00 04