Mirror Wave

Urban Art Project på Byens Hegn (Metrohegnet), Kongens Nytorv

Mirror Wave.JPG

Beliggenhed: Kongens Nytorv, København

Type: Akryl -og spraymaling på plexiglasspejl, monteret på en trækonstruktion

Størrelse: 4 x 36 meter

År: Juni 2017 - januar 2018 

Arrangør: Metroselskabet

Team: Samarbejde med kunstner Frederik Hesseldahl.
Idéudvikling, koncept og fondsansøgning: Frederik Hesseldahl og Anne Nielsen.
Udførelse: Frederik Hesseldahl.

Støttet af: Metroselskabet og Indre By Lokaludvalg 

Priser: Mirror Wave vandt Jury prisen for bedste kunstprojekt 2017, Hegnspælen.

Omtale: Klik her

PROJEKTBESKRIVELSE

Værket ’Mirror Wave’ giver Kongens Nytorv energi, leg og farver, og skaber et lille stykke tivoli midt på den historiske plads. Langt fra kan værkets store penselstrøg, farveeksplosioner og den organiske spejlbølge iagttages som et samlet værk. Tæt på kan du bevæge dig fra side til side, og fortabe dig i dit eget modificerede spejlbillede, som var du i et spejlkabinet. Med værket inddrager Frederik Hesseldahl omgivelserne og sætter kulør og smil på læberne hos både mennesker og bygninger. Værket rækker ud i byrummet og beder om at blive kigget på og rørt ved, af de mange forbipasserende.


Hegnspælens jury sagde om værket, som vandt Hegnspælen i 2017: 

"Vinderværket trækker hele byen ind og forvrænger byen. Der er tale om et værk, som giver anledning til at tage en pause og finde sig selv midt i Københavns smukke arkitektur og hektiske byliv. Værket reflekterer byen og dens beboere. Det umiddelbare og legende udtryk vækker nysgerrighed både hos turister og københavnere og gør beskueren til en aktiv del af byen og af værket. Juryen fremhævede, at man ikke kan passere værket uden at forholde sig til det. Uanset årstid og vejrforhold formår værket at bevæge byen og skabe nye oplevelser og fortællinger hver eneste gang, man passerer forbi. Værkets format tager ansvar for placeringen og indtager stedet med et foranderligt rum i byrummet.

 

Værket omfatter mange lag, og juryen stillede da også spørgsmålstegn ved, om der er for mange lag eller om det yderste lag kunne være udført anderledes? Ideen bag værket er nemlig stærk i sig selv. Ikke desto mindre udbrød et medlem af juryen: Det her er en klar vinder!"

Mirror Wave 2.JPG
Mirror Wave3.JPG
Mirror Wave4.JPG