NATURSTATION SORØ

Natur og by mødes 

godt format_edited.jpg

Beliggenhed: Sorø, Region Sjælland, Danmark

Type: Idékonkurrence. 2. plads. 

Program: Programmatisk transformation af en togstation

Størrelse: 2200 m^2

Arrangør: Colliers International & DSB Ejendomme (forår 2015)

Omtale: klik her (se side 16)

Team: Anne Nielsen og Andy Minchev

PROJEKTBESKRIVELSE

 

Flere hundrede stationsbygninger står tomme - sådan lød præmissen for en idékonkurrence, som blev arrangeret af Colliers International & DSB Ejendomme i foråret 2015. Målet var at udvælge en af fire 'case-study' stationsbygninger og komme med forslag til, hvordan der igen kan skabes liv i disse historiske infrastrukturelle bygninger. Valget faldt på Sorø Station med sin unikke placering blot få hundrede meter fra både en af Sjællands største skove samt Sorø sø. 

 

Visionen om at træde ud af toget og befinde sig midt i naturen er udgangspunktet i designet af Naturstation Sorø. Det er et transformationsprojekt, der har en intention om at sløre grænserne mellem infrastruktur og natur og skabe rammerne om en helt særlig stationsbygning, der knytter sig til nærliggende naturområder. 

Æstetikken bygger på en symbiose mellem natur og infrastruktur, hvor den gamle stationsbygning behandles som en ruin i det naturlige landskab med særligt fokus på bygningens patinerende materialer. 

Projektet er et ud af tre vindende forslag, som har dannet grundlag for DSB Ejendommes fremtidige strategi for aktivering af tomme stationsbygninger rundt i Danmark.  

gammel historie_edited.jpg

Fra infrastruktur... 

naturstation_sora_1_og_21_page_1_image_0

... til naturoplevelse

Kort over natur- og aktivitetsoplevelser omkring Sorø station

diagran_edited.png
aktiviteter live billeder.png

Materiel kontekst

materiel kontekst.png
materiel kontekst og pige.png

Funktioner

snit.png
snit.jpg