Spinderihallerne i vejle

Design af udemiljø som inviterer til ophold og aktivitet

image00005.JPG

Beliggenhed: Vejle, Danmark

Type: Brugerinvolvering, udstilling og skitseforslag

Klient: Spinderihallerne (Vejle Kommune) og Container Living.

Team: Anne Nielsen og Kasper Oksen Jacobsen

Færdigt: Afsluttet oktober 2019

PROJEKTBESKRIVELSE

 

Projektet omkring Spinderihallernes udemiljø er et samarbejdsprojekt mellem Spinderihallerne og Container Living, som opfører nye kontorcontainere på området. Spinderihallerne og Container Living er gået sammen om projektet for at skabe et attraktivt udeområde. 

Skitseforslaget har som sit primære mål, at skabe et sted Spinderihallernes brugere og andre af byens borgere benytter og kan lide at bruge. Forslaget bygger videre på tegnestuens Schmidt Hammer Lassens oprindelige idé om at skabe et ‘kludetæppe’, hvor:

 

"...Tæppet danner rammen om det uforpligtende, spontane møde såvel som de særlige arrangementer, om leg og om samvær på alle niveauer.” 
  

Skitseforslaget skal være med til at fylde kludetæppet ud og skabe rammerne for at Spinderihallernes mangfoldighed og kreativitet rykkes ud af bygningerne. Området skal invitere til ophold, arbejde, teater, møder, samtaler, leg, træning og kaffesnak.

Urbanistas har stået for at involvere brugerne af området, lavet en udstilling om projektet med en interaktiv idévæg og tegnet et skitseforslag på baggrund af de input, som er givet gennem processen.

 

I processen deltog Spinderihallernes virksomheder, foreninger og ansatte samt Container Livings kommende lejere og Campus Vejles studerende.

UDPLUK FRA Designforslag

Spinderihallernes_udemiljø._Endelig_afle

WORKSHOPS MED BRUGERNE

UDSTILLING MED INTERAKTIV IDÉVÆG