WAYFINDING FOR TURISTER

Bymidteprojekt i Hillerød

vejvisning.JPG

Beliggenhed: Hillerød bymidte

Type: Skilte- og oplevelesesdesign i Hillerød Kommune

År: Udarbejdet i 2018. Etableret i 2019. 

Team: Som ansat i Hillerød Kommune var Anne tovholder på projektet. Designet er lavet af Studio Leh.

Samarbejdspartnere: Hillerød bys lokalråd, Museum Nordsjælland, Kulturaksen, Hillerød Turistbureau, Hillerød ByForum og UNESCO Parforcejagtlandskaber. 

PROJEKTBESKRIVELSE

 

I Hillerød har turister og besøgende svært ved at finde fra stationen til gågaden. Det er også svært at finde fra Frederiksborg Slot til gågaden - selvom det ligger tæt på hinanden. Wayfindingprojektet hjælper derfor turister med at finde vej. Samtidig præsenteres de for nye oplevelser og fortællinger om byen. Projektet består af permanente skilte og også midlertidige elementer. Skiltedesignet tager udgangspunkt i Hillerøds identitet som slotsby og er med til at tydeliggøre de steder, som knytter sig til denne. Eksempelvis UNESCO Parforcejagtlandskab i nærområdet, de forskellige slotsparker omkring slottet og den eventyrlige 'Fantasiens Ø' i Store Dyrehave. 

Forskellige aktører i kommunen har bidraget til, hvad der skal formidles og henvises til. 

Anne var som ansat i Hillerød Kommune tovholder på projektet og stod for at samle ideer fra forskellige aktører i kommunen. Alt blev blev samlet til et koncept som designeren kunne tage udgangspunkt i. Det konkrete design blev udformet af Studio Leh. 

oversigtskilt.JPG

Illustration og design: Studio Leh

oversigtskort.JPG

Illustration og design: Studio Leh

frise.JPG

Eksempel på midlertidigt element. 

 

Frisen illustrerer idéen bag parforcejagt. Tanken bag frisen er at den skal læses i gåtempo, og dermed underholde og oplyse de forbipasserende langs de mindre interessante strækninger.

Illustration og design: Studio Leh

byggepladshegn.JPG

Eksempel på midlertidigt element. 

Illustration og design: Studio Leh